Ce spun specialistii?

Despre febra la copii

Febra nu este o boală, ci un semn al acesteia. Cel mai adesea, la copil febra este cauzată de o infecție (virală sau bacteriană) și este dovada că organismul luptă împotriva ei, deci copilul are un răspuns imun adecvat. Nu doar infecțiile pot cauza febra, există o multitudine de alte boli care se pot manifesta așa: insolația, supraîncălzirea, deshidratarea, boli metabolice, neurologice, autoimune, cancere, leucemii ș.a.m.d.
Cauza exactă a febrei și diagnosticul bolii se face doar în urma unui consult medical.

CÂND CONSIDERĂM CĂ UN COPIL ARE FEBRA?

Copiii, mai ales sugarii și copilul mic au temperatura corpului mai crescută decât adultul, fără ca aceasta să fie semn de boala. Considerăm febra doar atunci când temperatura corpului trece de 38C.

Copilul sudează sau destramă relația de cuplu?

Întrebare: Este clar ca aparitia unui copil va schimba viata de cuplu… insa cat de mult? Exista si cazuri extreme cand se schimba pana la destramare?

Virgil Rîcu: Aparitia unui copil este un test pentru gradul de maturitate al fiecaruia dintre cei doi parteneri. Este de asemenea o experienta ilustrativa pentru felul in care fiecare dintre ei a depasit/integrat diferite “rituri de trecere” (cum ar fi celebrul complex al lui Oedip).
Unii barbati, de exemplu, gasesc dificil sa regaseasca  iubita in proaspata mama si evita pe cat posibil relatiile sexuale cu aceasta. Pentru ei, femeile se impart in iubite si mame, doua categorii care – in mintea lor – nu trebuie sa se amestece. Acest mod de a gandi lucrurile este o reminiscenta a felului in care ei au incercat sa depaseasca intre 3 si 6 ani “complexul lui Oedip”: au putut ramane apropiati de mama doar negandu-i acesteia sexualitatea.

Unitatea familiei

„Individul acționează asupra sistemului, dar în același timp este influențat de comunicarea pe care o primește din sistem.” (Palazzoli)

În dinamica familiei considerăm că cel mai important lucru este comunicarea și acceptarea felului celuilalt de a fi și de a răspunde.

Comunicarea aceasta presupune discuțiile despre cum se simte fiecare membru, curiozitatea și disponibilitatea părinților de a înțelege empatic atât ceea ce simt copiii lor, cât și în cuplu – fiecare să aibă un spațiu sigur în care să poată comunica problemele de la școală sau de la serviciu, cum s-au simțit în timpul zilei respective sau ce anume au nevoie unii de la ceilalți.

Copilul va învăța acest lucru  din modul în care părinții se raportează la el. Aceștia îl pot ajuta să cunoască întreaga umbrelă de emoții, să le poată identifica și verbaliza fără consecințe negative. Cu alte cuvinte, un copil va folosi spectrul de emoții în măsura în care a fost ajutat și încurajat să facă acest lucru.

Asociația We All Matter a fost înființată în 20.09.2018, în baza OG 26/2000, este acreditată ca furnizor de servicii sociale conform certificatului de acreditare AF 005975/2018 și este înscrisă în Registrul Unităților de Cult pentru care se acordă deduceri fiscal conform Deciziei nr. 8118447/28.02.2020. CIF: 40037645

Dacă vrei să fii la curent cu activitățile și proiectele noastre, înscrie-te la newsletter!

Copyright © 2021 Asociatia We All Matter. Toate drepturile rezervate. Politica de Confidențialitate | Politica Cookie | contact@weallmatter.ro